این تنها یکی از دلایل زیادی است که باید به طراحی پلان کلینیک توجه جدی کرد. حتی کوچکترین جزئیات نیز مورد توجه ویژه قرار گرفته اند. همچنین از فلاور باکس جهت قرار گیری انواع گیاهان مناسب محیط و حفظ زیبایی و روح دادن به محیط استفاده شد. بیماران این مطب میتوانند به جای فکر کردن به استرس و درد خود، در ساعاتی که در اتاق انتظار حضور دارند، از اینترنت استفاده کنند و به انواع بازیهای مورد علاقه کامپیوتری خود مشغول شوند. این دندانپزشک در ابتکاری جالب، مطب خود را به گونهای طراحی کرده است که بیماران نه تنها ترس و نگرانی ناشی از کشیدن یا پر کردن دندان خود را فراموش میکنند، بلکه کاملاً سرگرم میشوند.
شخصی با ظرفیت کافی بزرگ مقیاس، دارای چندین کلینیک در دکور کلینیک زیبایی. پس در دکور مطب زیبایی بهتر است از رنگ هایی مانند زرد یا بنفش استفاده کنیم. در دیزاین کلینیک زیبایی می توانیم از پوسترها و تابلوهای متفاوتی استفاده کنیم. استفاده از المانهای طراحی جذاب و ایجاد جوی صمیمی به بهبود وضعیت جسمی و روانی بیماران کمک کرده و در نتیجه به رشد اقتصادی کلینیک نیز کمک میکند. به عبارت دیگر فضای داخلی محیط مراکز درمانی، حتی باعث سریع تر شدن روند بهبود بیماران می شود. طراحی داخلی این مطب تنها با دو متریال انجام شده است. در این تحقیق یک سخنرانی یکسان براي دو گروه در دو آمفی تئاتر ایراد شد. با توجه به حضور دو پزشک در این مطب با دو تخصص متفاوت و بالطبع داشتن مراجعین متفاوت و امکان ازدیاد جمعیت، کارفرما درخواست خود را مبنی بر استفاده حداکثری از فضای پذیرش در اتاق انتظار برای قرارگیری مراجعین مطرح نمود که این موضوع مورد توجه تیم طراحی نقش مهراز در طراحی داخلی مطب قرر گرفت. استفاده از عناصر تاثیر گذار : برای مثال می توانید از گل و گیاه های طبیعی که منبع اصلی انرژی، نشاط و آرامش هستند در بخش های مختلف مطب خود استفاده کنید.
در مورد بخش های مختلف یک کلینیک (درمانگاه، مطب) خوب است بدانیم که امروزه بر این مطلب تاکید می شود که به جای تعابیر منفی چون اتاق یا فضای انتظار، خوب است همان فضا “پذیرش” نامیده شود. کیلینیک فیزیوتراپی زیر در یک زمین 9 در 33 متری ساخته شده و فقط از قسمتی کوچک نور روز را دریافت می کند، اما می بینید که طراحی هوشمندانه چگونه فضای به این کوچکی ار متحول کرده است. ساختمان دوطبقه زیر اما خلاف این موضوع را نشان می دهد. اما بهترین انتخاب برای طراحی دکوراسیون کلینیک زیبایی همان رنگ های مربوط به طیف سبک، سرد و روشن است.
برای سهولت پیدا کردن اتاق مورد نظر از کدهای رنگی استفاده شده تا مراجعین سالمند براحتی اتاق مد نظر خود را پیدا کنند. برای مطب های دندانپزشکی اطفال حتما باید ضخامت کاغذ دیواری بالا باشد و به سادگی پاره نشود. برای مثال، طراحی داخلی مطب پزشک اطفال باید دارای اسباببازیهای بادوام و امن، تلفنهای همراه جالب برای بازی، جداول فعالیت ذهنی، نقاشیهای دیواری رنگارنگ، یک مجموعه تلویزیونی با فیلمهای کارتونی و موارد دیگری که اطفال را سرگرم میکند باشد. طراحی داخلی مطب برای چشم پزشکی را باید به گونه ای انجام دهید که حس آرامش را به مراجعه کننده القا کند و کلیه امکانات لازم از جمله دسترسی به آب آشامیدنی، مجله و روزنامه و … در این سالن انتظار، یک تلویزیون هوشمند قرار دهید و محتوای مرتبط با موضوع زیبایی را به نمایش بگذارید. از طرفی یکی از وظایف معماران و طراحان، تشخیص نیازهای جامعه، و کمک به حال خوب افرادی است که از یک فضا به صورت روزمره و مداوم استفاده می کنند. پس میتوان گفت طراحی مطب دندانپزشکی در واقع هر اقدامی است برای داشتن یک مطب زیبا و چشمنواز و در عین حال پویا و کارآمد. این توجه عمدتن برای ایجاد و حفظ آرامش است، آرامش کارکنان و آرامش مراجعین.
از آنجایی که کیلینیک های درمانی محل مراجع افراد مختلف با شرایط فیزیکی و روحی متفاوت است، در طراحی داخلی کیلینیک باید عواملی مانند نورپردازی، تهویه مطبوع، مصالح باکیفیت، استفاده زیاد از روشنایی روز، رنگ آمیزی متنوع در کنار عناصر ضروری برای درمان بیمار لحاظ شود. استفاده از گیاهان در دکوراسیون داخلی مطب زنان زایمان، نه تنها به بیمار آرامش میبخشد بلکه نشان میدهد که پزشک به همه جزئیات و شرایط اهمیت میدهد. سعی کنید همه چیز را روی کاغذ بیاورید. موردی که در زیر مشاهده می کنید مربوط به یک مرکز تخصصی اطفال در کشور تایلند است که سعی دارد تا با ایجاد حس بازی و سرگرمی در کودکان، آنها را از لحاظ روانی نیز دربرابر بیماری ها مقاوم تر کند. با تمهیدات ویژهی طراحی کلینیک میتوانیم در همان بدو ورود، اعتماد بیماران را به دست آورده و آنها را به ادامهی روند درمان مجاب کنیم. در واقع طراحی داخلی کلینیک باید پاسخگوی نیازهای کادر درمان در جهت ارائهی بهترین روشها باشد.
ایدههای زیادی برای طراحی دکوراسیون کلینیک زیبایی وجود دارد. کلینیک تخصصی فیزیوتراپی اردیبهشت واقع در کرج یکی از بزرگترین مراکز درمانی در سطح استان البرز بوده است که پارتیشن بندی مطب و دکوراسیون آن توسط تیم تخصصی سازینه چوب طراحی، تولید و اجرا گردیده است. در پارتیشن بندی مطب از طرح مدل جام و مدل پرتو که یکی از زیباترین پارتیشن های اداری تولید شده میباشد انتخاب و اجرا گردید. نهادهای معماری و سازندگان کیلینک های درمانی و بیمارستان ها، مسئول توسعه و گسترش پروژه هایی هستند که با سلامت مردم سروکار دارند. دلیل این امر این است که اکثر ما بیمارستان ها و محیط های درمانی را فضاهایی سرد و خسته کننده و بی روح می طراحی داخلی مطب مدرن شناسیم. از مقوله های مهمی که در کشور ما چندان مورد توجه قرار نمی گیرد، می توان به طراحی مطب های پزشکی اشاره کرد. کلینیکها و فضاهای درمانی با توجه به فعالیت تخصصی فضا، نیازهای گوناگونی را میطلبند که باید در طراحی و دکوراسیون داخلی لحاظ شوند. یکی از مهمترین نکاتی که هنگام طراحی داخلی کلینیک باید به آن اهمیت دهیم، برداشت اولیهی مراجعین از فضای درمانی است.
پس یکی از عواملی که می تواند در طراحی دکوراسیون مطب دندانپزشکی تاثیر بسیاری بگذارد موارد سرگرمکننده و متنوع می باشد. این به خاطر تاثیر قطعی واژه ها در روان انسان هاست! امروزه این امر در طراحی داخلی کیلینیک بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. در طراحی این مطب برای بیشتر سطوح و دیوارها از رنگ توسی استفاده شده و با تنوع بافت مصالح تنوع خوبی ایجاد شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه طراحی داخلی در رشت مراجعه نمایید. اما مطالعات بیشتر بروی موضوع طراحی داخلی کیلینیک و تاثیر آن بر روی روان و سلامت مراجعه کنندگان نشان می دهد، برخی رنگ ها، عناصر گرافیکی و مصالح می تواند تاثیر مثبتی بروی سلامتی مراجعه کنندگان داشته باشد.
بنابران میتوانید با خیال راحت به فعالیت خود در حین بازسازی کلینیک زیبایی در تهران ادامه دهید. همچنین در ادامه بحث خود و در اولین تعریف بعدی، این فضا را جایی که “حضور در آن حس نگرانی را در افراد ایجاد و یا تشدید می نماید” مطرح کرده اید! رعایت کردن این موارد سبب می شود تا گیاهان بتوانند جلوه بسیار خاص و جذابی را در طراحی دکوراسیون داخلی مطب زنان از خود به جای بگذارند. همانطور که خدمت شما عزیزان گفته شد که می خواهید طراحی داخل کلینیک پوست را انجام بدهید ، بهتر است به تمامی جزئیات نگاه کنید و با الهام گرفتن از طرح های جدید و روز بتوانید یک دیزاین خوب را پیاده سازی کنید ، یکی از نکاتی که باید هنگام طراحی هر کلینیک رعایت نمود ، توجه کردن به نورپردازی های مخفی در سقف میباشد . اتاق ریسپشن هم با وجود نورپردازی و سقف بسیار زیبا، در همان نگاه اول همه را مجذوب خود می کند. یک توصیه موکد متخصصین روان و به تبع آن ها سایر حرفه ای ها مثل اساتید مدیریت این است که از کاربرد واژه های منفی و نگاه استرس زا بپرهیزیم. اگر فضای کلینیک یا مطب خود را با ایده های خلاقانه طراحی کنید، می توانید نقش فعالی در کاهش درد، ناراحتی و استرس بیماران داشته باشید.
فضای سالن انتظار بسیار مورد اهمیت است زیرا بیمار مدتی را آنجا سپری کرده تا وارد بخش درمانی شود و کار خود را انجام دهد. طراحی داخلی کلینیک ها و مطب های درمانی و بهداشتی بسیار با اهمیت و ضروری است حتی گاهی فضا از نظر زیبایی شناختی خیلی خوب طراحی شده ، اما ممکن است نیاز بیمار و پزشک را برطرف نکند و باعث ایجاد آرامش بیمار یا مراجعه کننده و سهولت دسترسی پزشک یا درمانگر نشود . برنامه ریزی فضا یک روش طراحی است که هدف آن بهینه سازی پذیرایی ، مراقبت و استراحت در مراکز درمانی شما است. در طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی باید با هدف ایجاد فضاهایی انجام شود که افراد در آن احساس شادابی و بازیابی تعادل میکنند. معماری یکی از مهم ترین موضوعاتی است که باید مورد توجه هر شخص حرفه ای باشد، نه تنها برای ایجاد ترافیک موثر نه فقط قشنگی محیط و نه صرفن با هدف تنوع. طراحی داخلی کلینیک زیبایی علاوه بر ویژگی های بصری وظیفه ایجاد تناسب محیط با کاربردهای در نظر گرفته شده برای آن را بر عهده دارد. بسیاری از کلینیک های فیزیوتراپی در فضاهایی با مساحت کمتر از 150مترمربع فعالیت می کنند.
اما نکته ای که در این مجال قصد اشاره به آن را دارم این است که در مورد همه موضوعات، بخصوص وقتی به محیط های مرتبط با سلامت و بهداشت و کار در این حوزه مربوط باشد، خوب است توجه ویژه به “همه جنبه ها”ی زیبایی ها و نکات بهداشتی داشته باشیم. بیشتر کلینیک های دندانپزشکی از چهار اتاق شامل اتاق پذیرایی، اتاق انتظار، اتاق درمان، توالت و اتاق استراحت تشکیل شده و هدف از طراحی داخلی این است که همه آن اتاق ها مانند یک واحد منسجم احساس شوند اما از آنجا که بیماران فقط در سه قسمت از این مناطق حضور خواهند داشت، ما روی این موارد تمرکز می کنیم. این افراد بیشتر زمان خود را در محیط سرپوشیدهی کلینیک به سر میبرند. لذا هزینه ی تمام شده برای اجرای دکوراسیون نیز بیشتر خواهد بود. اینکه از چه رنگی برای محیط داخلی مطب استفاده شود، بر خلق و خو و احساسات پزشک و بیمارانی که به این محل مراجعه می کنند، بسیار تاثیر گذار خواهد بود. موارد اصلی مطرح شده در دیزاین داخلی مطب این پروژه، رنگ بندی بدنه ها و پیشنهاد متریال بود. نگاه کردن به سقفی سرد و خالی از تزیینات ساعت های طولانی در اتاق معاینه کسل کننده است پس پیشنهاد می کنیم از عناصر مختلف برای تزیین سقف ها استفاده کنید مثلا طرحی از یک پنجره در سقف ایجاد کنید و در زیران تصویر یک منظره خاص و زیبا را قرار دهید.